dissabte, 29 d’abril del 2017

Plantes amb flor: GIMNOSPERMES

Quan pensem en plantes, normalment pensem en plantes amb flors, poden ser molt diverses.
Totes es reprodueixen per mitjà de llavors i es poden classificar en dos grans grups, segons si tenen la llavor protegida per un fruit o no.


Les gimnospermes 



El pi, l’avet, el xiprer, la sequoia i el cedre són gimnospermes. La majoria són arbres grans i formen boscos extensos a l’hemisferi nord. 
Les principals característiques de les gimnospermes són les següents: 
• Generalment són de fulla perenne; és a dir, conserven les fulles durant tot l’any. Les fulles són dures i fortes, i solen tenir forma d’agulla.
• Les llavors no estan protegides per cap fruit. 
• Tenen flors petites i poc vistoses. Les flors s’agrupen formant inflorescències o conus. Cada individu té dos tipus de flors, les flors masculines i les flors femenines, situades en llocs diferents de la planta. 

El grup més nombrós de les gimnospermes és el de les coníferes, com per exemple el pi i el xiprer. Les flors o cons masculins d’aquestes plantes s’agrupen als extrems de les branques més joves i contenen sacs de pol·len. Les flors o cons femenins són força més grans i s’anomenen pinyes. A l’interior de les pinyes es formen els pinyons, que són les llavors d’aquestes plantes. 


1 comentari: