dimecres, 15 de març del 2017

Les Plantes


Una planta (Plantae) és un ésser viu (organisme) pluricel·lular autòtrof (productor primari). Les plantes obtenen l'energía que necessiten per viure mitjançant el procés bioquímic de la fotosíntesi. 
Inclouen organismes familiars com ara arbres, herbes, arbustos, lianes, falgueres, molses i les algues verdes. S'estima que actualment existeixen unes 350.000 espècies de plantes, definint-les com a pteridòfits (lagueres), briofits (molses), gimnospermes i angiospermes.



Entre les seves característiques destaquen les següents: 

• Són pluricel·lulars. Estan formades per moltes cèl·lules que s’organitzen en teixits. 

• Tenen cèl·lules eucariotes. Presenten un autèntic nucli i tenen una paret de cel·lulosa que les envolta. Contenen cloroplasts, en els quals hi ha la clorofil·la, un pigment de color verd gràcies al qual fan la fotosíntesi

• Tenen nutrició autòtrofa. Mitjançant la fotosíntesi les plantes són capaces de fabricar la matèria orgànica que necessiten. 

• No tenen la capacitat de desplaçar-se pròpia dels animals, sinó que viuen fixades al sòl. De tota manera, sí que són capaces de fer determinats moviments, com ara tancar i obrir les flors o les fulles.